Roger van der Veken

Saxofoonsolo op Het Havenplein

Frans Blanker

Opname locatie: Havenplein, Zierikzee
Opname datum: 25-10-2014


Warmdraaien voor filmopname
Ter voorbereiding van het opnemen van een scene voor de film Silhouetten tegen het licht speelde saxofonist Frans Blanker een prachtige improvisatie op Het Havenplein in Zierikzee.
Ondanks het in grote hoeveelheden aanwezige winkelpubliek, het was een zonovergoten oktobermiddag, was het vrijwel muisstil toen Frans begon te spelen. Eigenlijk was het nog maar een test opname. Voor Frans even warm blazen, en mij de gelegenheid geven om de recorder goed in te stellen. Achteraf bleek het  een hele goede opname te zijn geworden. Behalve de heerlijke muziek, en  het ademloos toekijkende publiek, was ook de akoestiek op het Havenplein verrassend mooi!

Achter de fanfare aan

De scene die we moesten draaien bestond eruit dat er tijdens de saxofoonsolo van Frans de hoofdpersoon uit de film het plein al dansend over zou steken, en tegelijkertijd een fanfare vanuit de muziektent zou afdalen en in tegengestelde richting zou lopen. Grappig was dat er tijdens het filmen een mevrouw uit het publiek spontaan achter de fanfare aan ging. Dit stond natuurlijk niet in het scenario!

Frans BlankerFanfare op het HavenpleinFanfare op het Havenplein

Foto’s: EK Gallery Zierikzee

Over deze film

Silhouetten tegen het licht is een productie van Eef de Graaf uit Zierikzee, en zal in 2015 in een loop getoond worden in de Dikke toren in Zierikzee. Al het beeld en geluidsmateriaal is opgenomen op Schouwen Duiveland, op dit moment wordt er hard gewerkt aan de montage. Meer informatie over deze film: http://www.silhouetten.info/ en https://www.facebook.com/silhouettentegenhetlicht
Ben je benieuwd hoe deze scene en de rest van de film is geworden? Hou dan deze websites in de gaten!

 

 

Saxofoonsolo op Het Havenplein op de Geluidenkaart

Open dit geluid op de complete geluidenkaart van Zeeland (nieuw venster)

terug omhoog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image