Roger van der Veken

Opnames damhert – de voorbereiding

Dank zij een tweet van de boswachter vernam ik dat de bronsttijd van de Damherten was begonnen. Dit is een korte periode waarin de bokken flink te keer gaan met hun gebrul.
Om erachter te komen hoe ik deze het beste zou kunnen opnemen eerst met de boswachterij mee op excursie in het GADRA bos.

Ondanks dat dit een gebied is waar ze veelvuldig te zien en te horen zijn viel ‘de vangst’ die dag tegen. Wel enkele herten zien lopen in de verte, maar geen enkel gebrul gehoord.  De boswachter vertelde dat dit macho gedrag zich vooral tijdens en na de schemering afspeelt. Gelukkig zijn de bossen van de boswachterij ook na zonsondergang toegankelijk, en heb je voor het maken van geluidsopnames in principe geen licht nodig, je gaat tenslotte op je gehoor af.

Inmiddels is ook de zogeheten shotgun microfoon binnen, compleet met hengel, anti wind koker (Blimp) en vacht (ook wel dead cat genoemd…..). Ideaal voor het maken van opnames in de open lucht.
Door de telescoop hengel is hij heel makkelijk om te dragen, en biedt tevens de mogelijkheid om de microfoon ver (tot ca 3meter) van je af te houden, wat zeker bij opnames in de vrije natuur erg handig kan zijn.

Kortom, alles klaar voor een nachtelijk avontuur in de bossen!

shotgun mic, Rode NTG3

shotgun mic, Rode NTG3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

19-10-2013

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image