Roger van der Veken

De Noordzee bij Domburg

Opname locatie: Noordzeestrand, Domburg
Opname datum: 20-03-2015


Voor wie ernstige behoefte heeft om zich flink onder te dompelen in het geluid van de zee is deze opname van het Noordzee geluid bij Domburg een aanrader.
Bijna een uur lang het heerlijke geluid van voorbij rollende golven, het gesis van luchtbelletjes, en hier en daar een piepend Meeuwenjong en een Scholekster (Bonte Piet).

De Noordzee bij DomburgDownload Het geluid van de Noordzee bij Domburg (52.55min €7)

Microfoonopstelling
Een iets minder kalme zee dan bij de eerdere Noordzee opnames aan de Brouwersdam, maar toch nog vrij rustig. Ik schat een windkracht twee tot drie, wat opnametechnisch nét ging. Met behulp van wat panelen en dekens kon ik de wind vrij goed uit de microfoons houden, en zo een opstelling van drie microfoons gebruiken. Één links, één midden en één rechts gericht op de horizon, zodat je de golven ook echt voorbij hoort rollen.

Lekker rustig
Nadat ik de optimale microfoonpositie had ingesteld kon ik achterover gaan liggen en de recorder laten lopen. Het was een mooie en zonnige dag, vroeg in het voorjaar. Nog heerlijk stil op het strand. Een enkele wandelaar met hond passeerde, maar verder bijna niemand.

De Noordzee bij Domburg, microfoonopstellingDe Noordzee bij Domburg, microfoonopstelling2De Noordzee bij Domburg, microfoonopstelling3De Noordzee bij Domburg, golfbrekers

We houden van de zee
Hopelijk wordt de zomer van 2015 er één waarin er vaak liggend op de rug in het zand naar dit geluid geluisterd kan worden, maar voor de minder mooie dagen zou ik zeggen: ogen dicht, en geniet van de zee vanuit je luie stoel.

Wij houden van de zee,
en de golven van geluid.
Niet te zacht en niet te luid.

Een deel van deze opname wordt gebruikt als achtergrond geluid in de zoutsauna van Spa Domburg waar het heel zacht in een loop wordt afgespeeld. Relaxed!

 

De Noordzee bij Domburg op de geluidenkaart

Open dit geluid op de complete geluidenkaart van Zeeland (nieuw venster)

terug omhoog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image